Destinasjon: Malta

Øygruppen Malta ligger midt i Middelhavet, og landet er rikt på myter, legender og historiske steder. Det milde klimaet gjør at landet også er et populært feriested. I byene finner man smale gater, åpne torg og gamle bygninger. Hele landet blir ofte kalt et utendørsmuseum. Men selv om Malta er et land rikt på historie, er landet også moderne, og tilbyr alt dagens turister kan ønske seg.

Fakta om Malta

Malta har omtrent 400 000 innbyggere. Landet består av tre bebodde øyer, samt ubebodde småøyer. Malta, Gozo og Comino er de tre bebodde øyene, og Malta er den største av øyene. Malta er også landets kulturelle, økonomiske og administrative hovedstad. Med mer enn 7000 års historie, er det mye å oppleve på Malta.

Dykking i den Blå Lagune

Dykking er en populær turistaktivitet på Malta, og ettersom øyene verken har sterke havstrømmer eller tidevann, passer området perfekt for nybegynnere. Det tilbys mange kurs på Malta, både for nye dykker og for litt mer erfarne, og det er mange vakre steder man kan dykke. Den Blå Lagune er et av de mest kjente dykkestedene. På Malta finner man både rev og vrak og klart vann. De mange dykkeperlene ligger bare noen steinkast fra hverandre, så man kan oppleve mange varierte steder. Man kan dykke både fra land og fra båt.

Mange aktiviteter å kose seg med

Det er ikke bare dykking som kan gjøre ferien interessant. Malta er et lite land, derfor kan man få med seg mye på bare én dag. Man kan rekke over flere byer eller landsbyer med bil, buss eller drosje. Hvis man vil holde seg i form, og samtidig vil komme seg ut i frisk luft, er det fint å sykle rundt. For å se øyene fra havet, kan man også bli med på et kortere eller lengre cruise. Andre aktiviteter man kan drive med er klatring, gokart, golf, tennis, surfing og riding. Innendørs har man mulighet til å spille snooker og bowling, dersom været skulle være dårlig. Historiske steder, teater og konserter byr på noe for den kulturelt interesserte. Man kan også besøke museer og gallerier eller arkeologiske funnsteder.

Aktivt natteliv

Selvsagt foregår det også mye på kveldstid og om natten. Malta er også et sentralt land i Europas kasinokultur, og det avholdes mange pokerturneringer på denne lille Middelhavsøya. Pokerturneringen EPT ble avholdt på Malta så nylig som i slutten av mars i år i regi av PokerStars. Flere norske spillere har kvalifisert seg til slike turneringer gjennom å spille poker på nettet. Det arrangeres daglige kvalifiseringsturneringer, og alle kan være med. Alt man trenger, er litt kunnskap om poker. Den norske pokerspilleren Johnny Lodden er en del av Team PokerStars, og har spilt i flere turneringer de siste årene.

Malta byr også på nattklubber og konserter, samt flere festivaler i løpet av året. Klassisk musikk er populært på Malta, og det blir arrangert årlige kunstfestivaler, barokkfestivaler, operafestivaler, korfestivaler og jazzfestivaler. Malta har også blitt brukt til mange filminnspillinger de senere årene, så kanskje man kommer over et filmteam i arbeid. Selvsagt finnes det også spa-anlegg og gode restauranter. Shoppingmulighetene er også svært gode, enten man vil gå i butikker, eller vi handle på et marked. Lokalt håndverk er populære suvenirer. Dersom man vil ha en pause fra bylivet, er det rikelig med natur man kan utforske. Malta kan altså by på noe for de fleste, og det er ikke rart at landet tiltrekker seg mange turister hvert år.